Nye minner er skapt og vennskap etablert, Burn Camp 2023

Burn Camp Ung og Familie ble arrangert i strålende vær ved Stavern og Nevlunghavn i uke 26. En uke å føle seg fri, en uke med mestring og erfaringsutveksling. Kanskje dette var den eneste uke i året noen turte vise arr, kle av seg genseren, føle seg fri. Ingen tvil om at det betyr noe å komme sammen.

En uke fylt med latter og lek, litt alvor og mye kjærlighet. Til sammen var nesten 100 mennesker fordelt på to camper, pårørende fant sin plass i Gurvika, hvor barna blant annet fikk møte Spinn Sirkus, Bjørnis og Marinebiologen for å utforske livet på stranda og i sjøen, mens de voksne møttes til «Min historie» og erfaringsutveksling rundt kaffebordet. Latteren satt løst og noen tårer ble felt. Gjennom Teambuilding ble vi kjent og i bassenget kom den gode samtalen mellom de voksne mens barna fikk svømmehud både mellom fingrer og tær.

Samtidig noen mil unna lever de unge gode dager uten foreldre som legger seg bort i alt. Båt kjøring, ballspill, busstur til butikken, tur til Dyreparken, disco og tur til Lasertag i Sandefjord var noen av aktivitetene.

Plutselig brytes all lek og aktivitet av lyden til 330-skvadrons Seaking helikopter fyller Gurvika. Wow for et trykk, solbriller ble til en ugjenkjennelig gjenstand og gratis sandpeeling til de som stod for nært. For en opplevelse. Sjelden har vel så mange krøpet inn og ut av helikopteret samtidig. Stor takk til crewet som tok seg tid til å dele formiddagen sammen med oss. Det betydde mye for mange. Ekstra bonus til de som fikk være med på en liten løfteøvelse i sjøen.

På Kruttårnteateret fikk vi møte «Snæhvit og de syv dvergene», morsom for både store og små, vi lurer fremdeles på hvor det ble av de siste to dvergene.

Fagforbundet, en av hovedsponsorene sammen med Kiwanis, kom innom campen for å være sammen med oss en dag. For oss handler det om å få vise frem hva vi får til, historiene og møte med de som har stått i sin livs traume.

Tilbake sitter vi igjen med minnene, menneskemøtene, historiene, gleden over å kunne være sammen. Vi føler at vi har vært med på å gjøre en forskjell. For oss handler det om «Håp, Mestring og Framtid», for oss handler det om å føle seg fri i den kroppen som bærer oss.

Andre innlegg

Brannskade Burn Camp

» Neste innlegg

«Nettingmønstret kjærlighet, alt blir bra til slutt»