Tusen takk for all kjærlighet dere har gitt oss

Det sier Maria Del Rosario som er mamma til brannskadde Miya. Hun og hele familien har hatt supre dager på Burn Camp Familie, som Norsk Forening For Brannskadde (NFFB) har arrangert i vakre Gurvika i Larvik kommune.


Tekst: Monica Olaisen, NFFB

Miya
Foto: NFFB

Ti familier fra hele landet, har i uke 26, fått opplevd håp, mestring og fremtid gjennom en rekke aktiviteter med hverandre og sammen med en stab med pårørende og tidligere brannskadde.

Det er ikke småtteri den glade gjengen har fått oppleve etter som dagene har gått, og det har vært aktiviteter for både den minste til den eldste.

Marinbiolog
Foto: Bente Fidje

Uka har inneholdt alt fra lamavandring til foredrag på zoom fra brannskadeavdelingen på Haukeland. I mellom der har det vært gode samtaler, brannslukking, båtturer, vannkrig og morgentrim. For å ikke glemme herlig bading, både på stranda og i det familievennlige bassenget. Før leiren ble avsluttet med hopp og sprett i trampolineparken og en spennende forballkamp mellom de voksne og barna. Hvem tror du vant?

Rune på båttur
Foto: NFFB

Denne campen har vært både familie-, barne- og voksenvennlig, konkluderte bestefar Skeie som deltok på campen sammen med barnebarn, sønn og svigerdatter.

Tubekjøring
Foto: NFFB

Farmor Britt Arnestad, som deltok sammen med svigerdatter og barnebarn, Einar, synes samholdet og inkluderingen under hele campen hadde vært utrolig flott å oppleve.

Jeg er veldig glad for at også farmor kan få være med på familiecamp, smilte nettopp farmor Britt.

Når et barn blir rammet av en brannskade blir hele familien rammet, er omkvedet fra ledelse og stab i NFFB og derav bakgrunnen til at det arrangeres nettopp en familiecamp.

Vannkrig
Foto: NFFB

Randi Ervik, som deltok på Burn Camp familieleir for andre gang, etter hennes barn ble brannskadd i 2018, påpekte at det var flott at NFFB klarte å romme også 2021-familien, hvor viktige ressurspersoner, som ikke nødvendigvis er den nærmeste i familie, også fikk delta. Randi hadde sin kusine Trine med, som har vært en viktig ressurs for brannskadde Hanne og hennes søsken i tiden etter skaden. Familien var dessuten så heldig å vinne ei ukes opphold ved Gurvika, ved en passende anledning.

  • det er så alt for mye, sier en rørt mamma, Randi.
Randi og Hanne
Foto: Monica Olaisen

Alle familiene trakk frem nettopp flotte Gurvika som en et utrolig herlig sted å ha et slik arrangement, som de deltok på. Stranda, bassenget, maten og personalet gjorde opplevelsen helt super, i tillegg til alle de gode samtalene og menneskemøtene.

Jeg er veldig takknemlig for tryggheten jeg har opplevd, og ikke minst for at hele familien er ivaretatt, sier Lisa-Maria Kristoffersen fra Stord, som hadde med mann og fire barn.

Det er mye å fordøye når man møter andre, som har liknende hendelser som en selv, og alle foreldre trakk frem muligheten til å kunne delta aktivt i campen, samtidig som det var anledning til privatliv med frokost-og kveldsmat på hyttene.

Gurvika
Foto: NFFB

Da uka nærmet seg slutten, og verken barn eller voksne hadde lyst til at dette skulle ta slutt, kom det et fram et kontant ønske fra ett av barna.

Til neste år skal vi vær her i Gurvika, ha båttur hver dag og campen skal vare hele sommeren, avsluttet han med et storfornøyd smil.

« Forrige innlegg

Andre innlegg

Brannskade Burn Camp

» Neste innlegg

«Nettingmønstret kjærlighet, alt blir bra til slutt»