Personværnerklæring

Informasjon om informasjonskapsler og behandling av persondata hos NFFB.

Medlemsregister

Norsk Forening For Brannskadde (NFFB) bruker medlemssystemet zubarus.com.

Når du trykker «bli meldem» på nffb.no blir du sendt til et innmeldingskjema som ligger på zubarus.com sin server. I innmeldingsprosessen samtykker du og får samtidig informasjon om behandling av persondata. Allerede eksisterende meldemmer er også lagret i dette systemet.

For å slette deg som medlem eller for å få opplysninger om informasjonen vi har lagret om deg hos oss kan du kontakte:

Ingrid Gurine Strand, 45888420 eller post@nffb.no

Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn?
Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Under vil du få informasjon om hvilke formål vi samler inn og bruker dine personopplysninger til.

Kontakt oss – webskjema.

Når du kontakter oss via webskjema samtykker du til at vi kontakter deg ang. saken hendvendelsen gjelder. Vi vil ikke dele denne informasjonen med andre en relevante personer hos NFFB. Og vi vil ikke kontakte deg for andre formål en det forespørselen gjelder.

Utlevering av personopplysninger til andre

Vi gir ikke ut personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for en slik utlevering. Eksempel på et lovlig grunnlag vil være et samtykke fra deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Lagring

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt, med mindre annet er avtalt.

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter kan du ta kontakt med (skriv inn kontaktperson for NFFB). Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg. Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig i vår personvernerklæring, på vår nettside.

Informasjonskapsler/cookies

Informasjonskapsler, ofte kalt cookies, er små tekstfiler som en nettside kan forespørre din nettleser om å lagre på din datamaskin. Når du besøker samme nettside igjen, vil nettleseren sende inn informasjonskapslene sammen med forespørselen om sideinnholdet. På denne måten vil nettsiden vite at det er samme bruker som besøkte siden tidligere.

Det er helt opp til deg om det skal lagres informasjonskapsler, og om disse skal sendes tilbake til nettsiden. Informasjonskapsler slettes automatisk etter en viss tid, angitt av nettsiden.

Det brukes ofte informasjonskapsler når man logger inn på et nettsted, og enkelte sider vil derfor ikke fungere om man deaktiverer funksjonen.

Slik administrerer du informasjonskapsler

Andreparts informasjonskapsler

Google Analytics


Analyseverktøyet Google Analytics plasserer syv informasjonskapsler på din datamaskin. En av disse heter collect, to av de starter med ads/ og de andre begynner med _g. Dette gjøres for å samle inn statistikk om trafikken på sidene. Informasjonskapselen _ga slettes etter to år, og alle de øvrige slettes ved utløp av økten.

Youtube

Hvis man besøker en side som inneholder en video fra YouTube vil det plasseres tre informasjonskapsler på din datamaskin, uavhengig av om du ser på videoen. Disse heter PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, og YSC. Dette gjøres for å holde tråd i visninger av videoer på tvers av nettsteder og å laste inn dine lagrede preferanser for videokvalitet og annet (hvis du har lagret dette hos YouTube). Informasjonskapslene PREF og VISITOR_INFO1_LIVE slettes etter åtte måneder, og YSC slettes ved utløp av økten.

Hvor lenge varer en økt?

Ikke alle leverandører av skytjenester definerer en økt på samme måte, men i de fleste tilfeller vil en økt maks vare i 30 minutter etter man har lukket siden. Økter fornyes ved hver sideinnlasting på samme nettsted, og i noen sammenhenger ved hver samhandling på siden. For eksempel et klikk, tastetrykk og selv en bevegelse av musepekeren kan registreres som en samhandling.

« Forrige innlegg

Andre innlegg

Brannskade Burn Camp

» Neste innlegg

«Nettingmønstret kjærlighet, alt blir bra til slutt»