Langhelg for brannskadde over 18 år på Lillehammer.
Norsk Forening for Brannskadde har for 15.gang arrangert Burn Camp Weekend, en årlig langhelger mestring, sosialt fellesskap, teambuilding, morsomme og utfordrende opplevelser, ja rehabilitering på flere plan, står i fokus.
Burn Camp Weekend har en landsdekkende funksjon for brannskadde over 18 år. Leser du dette og tenker « KAn denne campen være noe for meg?»- ikke nøl med å ta kontrakt med oss på e-post: burncamp.weekend@nffb.no
Bli kjent
En fin torsdag ettermiddag i september møttes 28 personer inkludert styret i NFFB, stab på fem med to spesialsykepleiere fra Brannskadeavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus på Scandic Lillehammer Hotel klare for BCW 2019. Dette året var seks av deltakerene 26 år eller yngre. I løpet av tre døgn skulle vi sammen finne fram ressurser å ta med oss videre i hverdagen i det å leve med en brannskade. Ingrid Gurine Strand ønsket velkommen og vi fikk presentert Norsk Forening For Brannskadde ved Kenneth Wangen, våre sponsorer fra Fagforbundet ved Torgeir Holm og Jarle Kristoffersen, og Arne Johan Sigstad som representerte vår sponsor Kiwanis Norden. Stor takk til NFFB sine sponsorer for at dere gjør det mulig å lage mestringskurset Burn Camp Weekend! Det kan være spennende å møte en flokk nye bekjentskaper og med senkede skuldre kunne vi fortelle litt omoss selv, og gjennom teambuilding med latter og innsats første kvelden, ble lista satt for årets Burn Camp samling på Lillehammer.
Mestring og felleskap
Å komme fram til mestringsstrategier, å ha det gøy sammen, å kjenne på at en ikke er «alene» der vi hver for oss har opplevd at livet ga oss en «trøkk»; på Burn Camp er vi et fellesskap, der er vi medvandrere og vi deler erfaringer, vi blir utfordret på forskjellig vis, vi ønsker å gi
håp og bygge videre på god rehabilitering etter brannskaden. På Burn Camp ser vi muligheter i stedet for begrensninger. Dette er noe av konseptet på Burn Camp.
Traumeforståelse
Fredag formiddag var det forelesning om traumeforståelse og EMDR-behandling ved Psykologspesialist Pål Vegard Hagen. Et spennende og interessant tema, der Pål Vegard inviterte til spørsmål og dialog. Dette berørte oss som hørte på, på en nær og fin måte, og vi fikk muligheten til å få med oss nye, gode verktøy på vegen vår videre i hverdagen. Det å ha opplevd en alvorlig brannskade, det kan også lage arr som ikke synes, og temaet skapte mange vare og nære samtaler i løpet av helgen. Alt for å bli tryggere på veien videre i sin hverdag.
«Ildens Ansikt»
Førpremiere på filmen «Ildens Ansikt» Vi var invitert på Førpremiere på filmen «Ildens Ansikt» via Manymore Films as, og i fellesskap hadde vi forberedt oss til å se denne sterke filmen. Filmen bygger på en sann historie om en brannskadet brannmann. Les mer på www.nffb.no. Vi fikk en nydelig spasertur i høstværet ned til Lillehammer Kino, der også Brannvesenet i Lillehammer var invitert. Manymore film og NFFB hadde satt sammen til en paneldebatt like etter filmens slutt, og det var en god, sterk og rørende opplevelse å få se filmen og få med seg denne fine samtalen. Både panelet og oss i kinosalen fikk deltatt med innspill. Det viste seg at det ble mange gode og dype samtaler i løpet av helgen som følge av denne fine og sterke opplevelsen sammen. Premieren på filmen «Ildens Ansikt» er 25.
oktober 2019 på kinoer rundt omkring i Norge.
Kanotur
Lørdag var vi klare for nye utfordringer og opplevelser; kanopadling på Åsta-elva. Etter en busstur i nydelig natur fra Lillehammer og forbi Sjusjøen, kom vi fram til elva der «Aktiv i Natur» tok imot oss. Vi satt 3 i hver kano, og fikk instruksjon om hvordan padle og styre nedover elva. Den rant ganske stille, men et sted var det et lite stryk, så enkelte av oss kjente nok på litt spenning! Vi koste oss med stillheten i naturen, og hadde lunsj-stopp halvveis på turen. Mestringsfølelsen og å stå opp for hverandre underveis, fikk vi også kjent på!
Aktiviteter på hotellet
Bowls og minigolf ble spilt, og konkurranseinstinktet var tilstede! Hotellet hadde to store varmekulper utendørs, og både bassenget og velværeavdelingen ble flittig brukt. Gode samtaler og inspirasjon til mestring i hverdagen oppstår i møter her også. Lørdag kveld hadde vi musikk-konkurransen «Grip Mikrofonen», og her ga deltakerne alt!
Evaluering og Takk for i år!
Det å sitte sammen noen rundt et bord, og prate om inntrykk vi har hatt og det vi har opplevd i løpet av Burn Camp, er viktig. Vi hadde «kafedialog» tre og tre, og deretter gjennomgang i plenum. Det er inspirerende å høre hva kursdeltakerne forteller. Evaluering er et viktig redskap for å kunne lage et mestringskurs som gir deltakerne utfordringer, glede, gode opplevelser og noe å ta med seg i sin
hverdag videre. Takk til alle som deltok på Burn Camp Weekend 2019 på Lillehammer!