Grenser brytes

I strålende vær har brannskadde barn og unge denne uken vært samlet på Burn Camp, BC, i Stavern. Nye bekjentskaper er stiftet, erfaringer delt og grenser er brutt. Sammen har de unge kost seg på tvers av alder og nasjonalitet. De har vært på Danmarks tur, besøkt Høyt og Lavt, vært på brannstasjon, badet, hatt disco og det hele ble avsluttet med familiedag og foredrag med Einar Eriksen.

Verdien av å møte andre brannskadde

 

I løpet av ei uke sammen med andre brannskadde, lærer de unge å mestre sine skader, de ser og kjenner på hverandres arr, erfaringer deles og  vennskap utvikles, men viktigst av alt, de har det gøy sammen.   NFFBs visjon er å gi håp og skape mestring, alle har en framtid, noe vi tenker viser seg gjennom vårt arbeid med Burn Camp.

 

Etiopia besøk

 

BC har hatt besøk av to brannskadde ungdommer med ledsagere fra Etiopia. Et spennende besøk, hvor ungdommer treffes på tvers av kultur og språk, men likevel klarer finne hverandre gjennom lek og opplevelser. Stiftelsen Children´s Burn  & Wound Care Foundationen (CBWBF) har i samarbeid med NFFB gitt disse barna denne unike muligheten.

 

 

Sykepleiere fra Haukeland  Universitetssjukehus

 

Med oss på leiren har vi hatt to sykepleiere fra Brannskadeavdelinga ved Haukeland Universitetssjukehus, en uvurdelig ressurs. Viktigheten av å ha helsepersonell med kan ikke framheves nok. Gjennom lek og samtaler møte de barna. Sett i fra de unges side kan de bidra med sårstell, hjelp til kompresjonsdrakter og liknende. De har itillegg kunnskap om sykehusbehandlingen ved brannskader og kan snakke og fortelle om det. I møtet med de brannskadde får sykepleierene en unik kunnskap om hvordan det er å leve med brannskader over lengre tid. Gleden og nytten deltakerne har av å være sammen, gir stor motivasjon i jobben med store skader, forteller en av sykepleierene.

 

KIWAINS og FAGFORBUNDET

 

En stor takk rettes til Kiwanis og Fagforbundet som årlig gir støtte til NFFB og Burn Camp.  Itillegg må alle frivillige og alle andre som har vært med å bidra takkes.

 

 

 

 

 

 

 

« Forrige innlegg

Andre innlegg

Brannskade Burn Camp

» Neste innlegg

«Nettingmønstret kjærlighet, alt blir bra til slutt»