Burn Camp gjør en forskjell i livet

Årets Burn Camp for voksne gikk av stabelen på Golsfjellet 14.-17.september. En fantastisk gjeng med 40 brannskadde, ledere og gjester. Dagene var fylt med gripende historier, gode samtaler, spennende foredrag og aktiviteter.

Min historie

Min historie er et fast innslag på leiren. Her forteller en av deltakerne sin historie om brannskaden og livet etter på når en lever med en brannskade. I år fortalte Ida sin gripende historie om hvordan hun som liten jente bare skulle tenke på et lys alene hjemme og plutselig tok fyr. Hvordan det har vært å leve med gjennom oppveksten og behandling akutt og videre gjennom livet. Historien gir deltakerne, smil om munnen, tårer i øynene og nikkende hoder når de kjenner seg igjen.

Foto: NFFB

Espen O. Simonsen inspirerte

Espen O Simonsen fortalte, inspirerte og satt mitt liv som fokus. Å leve med en brannskade er ikke alltid lett og livet går i bølgedaler som foredragsholder Espen Simonsen også bekreftet. Ja livet er kjipt nå, men hva har du å være takknemlig for? Det går over. Start hver dag med power pose, knurr og si jeg kan.

Foto: NFFB

Mestring

Burn camp er et sted du skal utfordre deg selv og mestre gjennom ulike aktiviteter. Team building med blant annet støvelkast, bygge bro, få til den høyeste stangen med teltstenger, bokstav puzzle og felles skigåing.

Foto: NFFB

Skaper samhold, latter, utfordrer ulike talenter og samarbeid og alle kan være med. Med musikk til aktiviteten ble det noen timer med latter, vinnerinstinkt og samhold før den ble avsluttet med håndhilsing og gratulasjoner fra alle til vinnerlaget. Alle skal med og en overraskelse i programmet var en tur på hesteryggen eller i vogn. Hest er best og en aktivitet som alle kunne delta på, noe vi som arrangører av Burn Camp syntes er spesielt flott.

Foto: NFFB

 

Bading

En aktivitet som er fast på Burn camp er bading. Det er en viktig utfordring og en hjelp til mestring når deltakerne kommer hjem. Noen har aldri vist seg på stranda eller i svømmehall før. Men det blir lettere når de ikke er alene som brannskadd og tankene om at alle ser på blir lagt til side når vi er flere sammen. Vi har hatt flere deltakere som har brutt barrieren med å bade eller gå på stranda etter deltakelse på Burn Camp.

Bowls

I år hadde Rune Kløvtveit med seg Bowls, en sport for alle som ligner på boccia. Det kan spilles alene eller som lag. En fantastisk gøy sport som alle får til, og du blir litt hekta når en får det til og klarer å treffe.

Foto: NFFB

Ut på tur

Ut på tur aldri sur. På tur enten kort eller lang får en mange gode samtaler og opplevelser. Gode samtaler og knytting av vennskap skjer hele leiren, ved maten, i pausene, under aktivitetene m.m. Du treffer andre i samme situasjon du kan snakke med og spørre, har du opplevd det eller erfart det? Noen er nyskadde og andre har levd lenge med brannskaden. I tillegg har vi samarbeid med Haukeland og har med sykepleiere fra brannskade avsnittet som hjelper til, kan spørres eller forklare ting noen lurer på.

Foto: NFFB

Fagforbundet og KIWANIS

I tillegg til Haukeland hadde vi besøk av Fagforbundet og Kiwanis Norden som er med og støtter arbeidet til NFFB med Burn Camp og er med på å gjøre det mulig for oss å arrangere Burn Camp. Burn Camp gjør en forskjell og betyr mye for mange. Vi har nå arrangert Burn Camp for voksne siden 2004. Mona Lunke, sykepleier fra BSA (brannskade avsnittet) som var med på å starte Burn Camp fortalte Burn Camp sin historie.

20-20

Leder i NFFB Kenneth Wangen fortalte om prosjektet Sky Ilden, et prosjekt NFFB har sammen med Brannvernforeningen, som handler om å forebygge brannskader og lære hva en skal gjøre når en brenner seg 20-20.

 

Kafedialog

Ellers fikk deltakerne oppleve kahoot quiz, grip mikrofonen, kafedialog og mye mer. Kafedialogen gir oss verdifulle tilbakemeldinger, som vi tar med oss i arbeidet videre. Burn Camp skaper venner og minner for livet og er med på gjøre det lettere å leve med brannskaden. Stab og styret i NFFB takker alle deltakerne for noen flotte dager og ønsker nye og gamle deltakere velkommen til Burn Camp i 2018.

«Nettingmønstret kjærlighet, alt blir bra til slutt»