Årets høydepunkt

Tradisjon tro ble det i år gjennomført to av tre camper til tross for Covid-19 utfordringer.

Først ute var Burn Camp UNG på Sotra for barn og unge under 18 år i uke 26. Antall deltagere var noe redusert i forhold til vanlig, men ikke mindre gøy av den grunn.

Det ble tur til Ågotnes brann og redningsstasjon hvor det ble mange aktiviteter og utfordringer blant annet brannslokking, tur på fjorden i brannvesenets båt, prøving av brannmannklær, grilling og annet gøy det går ant å gjøre på en brannstasjon.

Videre ble det Teambuilding, hengekøyeovernatting, svømming på Vannkanten, shopping, mini golf , Høyt og Lavt, Fløibanen for å nevne noe. En uke fylt med vennskap, nye bekjentskap, litt alvor men mest lek. En fornøyd gjeng som sa på gjensyn etter ei innholdsrik uke sammen i fantastisk sommervær.

Kort oppsummert, et unikt samhold er etablert med mange opplevelser, kos og moro. Flere aktører fortjener en stor takk for at de har vært med å bidra til en velykket leir.

KIWAIS og Fagforbundet er de store sponsorene vår og står selvfølgelig fremst i rekken av de som må takkes. Videre må Hordaland Brannbefalslag med Bjørn Næs og Nils Anders Mæland takkes.

Videre ønsker vi å takke Brynje, Tess Ågotnes, Øygarden Brann og Redning, Bergen Brannvesen, Oslo Brann og Redning, SolidEnergy AS, Sotra Trelast AS, Bergen Brannkorpsforening og Lindquist AS for sponsing til BCU. Deres bidrag har vært med på å gjøre en forskjell for mange.

I september fortsatte vi med ei langhelg for voksne brannskadde, Burn Camp Weekend, på Storefjell. Fantastiske dager i flotte omgivelser. 35 stykker tok turen til Golsfjellet hvor temaet var «Hvordan ivareta fysisk og psykisk helse og bli den beste versjonen av seg selv» hvor Lene Aleksandra var foredragsholder og motivator.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble fjelltur, hvor alle gjennomførte med glans, en litt annerledes bli kjent lek hvor vi måtte ta frem tegneferdighetene og tegne hverandre. Interessant resultat når 35 stykker får 20 sekunder på å tegne sitt bidrag på hver tegning.

Sammen med oss hadde vi fotograf Katrine Fagerlid Bjørneby. Hun tok sterke bilder av modige mennesker som våget vise frem arrene. Bildene finner du her. Fantastiske dager med flotte mennesker i alderen 18 til 80 år som sammen skapte samhold og gode minner hvor latteren sitter like høyt som den gode samtalen.

Ikke alle kom seg på fjelltur, de fikk i stede en sightseeing med helikopter. Målet er hele tiden skape trygge rammer hvor en kan møte mennesker til erfaringsutveksling, skape øyeblikk som blir magiske fordi vi er på en arena hvor alle på en måte er i samme båt. Alle har sterke opplevelser i ryggsekken. Sammen blir vi sterke.

Burn Camp Familie ble dessverre pga Covid-19.

«Nettingmønstret kjærlighet, alt blir bra til slutt»